(untitled) (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Yashil suvoʻtlar – oddiy tuzilgan, biroq ekologik jihatdan nihoyatda muhim suv oʻsimliklaridir. Ular Oʻzbekistonning daryo, ko‘l, ariqlar va sun’iy suv omborlarida keng tarqalgan. Ushbu ishda Chlorophyta bo‘limiga kiruvchi suvoʻtlar turlari (masalan, Chlorella, Chlamydomonas, Ulothrix, Spirogyra)ning tuzilishi, hayot faoliyati va ekologik roli bayon etilgan. Tadqiqotda ularning suv sifatiga ta’siri, biosferadagi funksiyasi va bioindikator sifatidagi ahamiyatiga alohida e’tibor qaratilgan.