(untitled) (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada tillarning o’limi va ularning ortidagi asosiy sabablaridan bo’lmish, globallashuv, ikki tillilik, madaniyat, imigratsiya, til va jamiyat kabi masalalar yoritilgan. Hozirgi kundagi statistik ma’lumotlarga qaraganda, o’lik tillar soni tobora oshib borayotgan bir patyda, tillarning yo’q bo’lib ketishi oldini olish borasidagi chora tadbirlar haqida ham so’z yuritilgan. Mazkur maqolamiz ayni shu masala- Qanday omillar tillarning o’limiga sabab bo’lishi va qanday qilib ularning umrboqiyligini saqlab qolish mumkinligi haqida.