(untitled) (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Sleng — bu zamonaviy ingliz tilining o‘zgaruvchan va ijodiy unsurlaridan biri bo‘lib, ijtimoiy guruhlarga mansublikni ifodalovchi, madaniy jarayonlarni aks ettiruvchi va norasmiy muloqotda muhim rol o‘ynovchi hodisadir. Ushbu maqolada slengning kommunikativ vazifalari, uning jamiyatdagi o‘rni va yoshlar tili orqali qanday tarqalishi tahlil qilinadi. Asosiy e’tibor slengning ijtimoiy, madaniy va lingvistik ahamiyatiga qaratiladi.