(untitled) (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy o‘zbek tilida yuz berayotgan leksik o‘zgarishlar, xususan yangi so‘zlarning shakllanish usullari va ularning til tizimidagi o‘rni lingvistik jihatdan tahlil qilinadi. Ijtimoiy, siyosiy va texnologik omillar ta’sirida yangi tushunchalarni ifodalash zarurati natijasida yuzaga kelgan so‘zlar morfologik, semantik va fonetik jihatdan ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, zamonaviy OAV, internet va yoshlar tili orqali kirib kelgan so‘zlarning adabiy tilga ta’siri ham muhokama qilinadi.