(untitled) (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu maqola ingliz tilida yuzaga kelgan semantik (ma’no) o‘zgarishlarni tahlil qiladi. Tilda so‘zlar o‘zining dastlabki ma’nosidan uzoqlashib, yangi ma’nolarni qabul qilishi tabiiy jarayondir. Tadqiqotda tarixiy kontekstda bir nechta so‘zlar misolida semantik kengayish, torayish, pejorativlashuv va meliorativlashuv kabi jarayonlar tahlil qilindi. Maqola lingvistik o‘zgarishlarning ijtimoiy, madaniy va tarixiy omillarga bog‘liqligini ko‘rsatadi. Ushbu tadqiqot natijalari ingliz tili lug‘at boyligining dinamik xarakterini ochib beradi.