(untitled) (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda ingliz tilining amaliy qo‘llanilish holati, uning ta’lim, ish faoliyati va kundalik hayotdagi o‘rni tahlil qilinadi. Ingliz tilini faqat nazariy emas, balki hayotiy vaziyatlarda qo‘llay olish ko‘nikmasining ahamiyati yoritiladi. Mavzuga doir mavjud muammolar, jumladan, mintaqaviy tafovutlar, metodik yetishmovchiliklar va o‘quvchilar uchun amaliy mashg‘ulotlar kamligi muhokama qilinadi. Shuningdek, davlat tomonidan olib borilayotgan islohotlar, onlayn platformalarning roli va xususiy sektorning ahamiyati tahlil qilinadi. Maqolada mavjud muammolarni bartaraf etish va amaliy til ko‘nikmalarini rivojlantirishga oid aniq taklif va tavsiyalar ham berilgan. Amaliy ingliz tili bo‘yicha ta’lim sifatini oshirish, metodikani zamonaviylashtirish hamda o‘qituvchilar malakasini mustahkamlash O‘zbekistonning xalqaro miqyosdagi raqobatbardoshligini oshirishda muhim omil bo‘lib xizmat qiladi. Shuningdek, ushbu maqolada amaliy ingliz tilining ta’lim jarayoniga to‘liq integratsiya qilinishi, zamonaviy texnologiyalar yordamida interaktiv muhitda o‘rgatilishi va har bir o‘quvchining individual ehtiyojlariga mos yondashuvlar ishlab chiqilishi lozimligi asoslab beriladi. Bu jarayonda o‘qituvchilarning rolini kuchaytirish, ularni yangi usullar bilan tanishtirish, va tilni o‘rganishga motivatsiya yaratish asosiy faktorlar sifatida ko‘riladi. Annotatsiyada maqola asosiy g‘oyalari qisqacha yoritilgan bo‘lib, uning ilmiy va amaliy qiymati namoyon etilgan.