(untitled) (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Mazkur maqolada ijtimoiy ong tushunchasining mazmuni va shakllanish omillari, shuningdek, fan va texnika taraqqiyotining unga ko‘rsatadigan ta’siri tahlil qilinadi. Zamonaviy texnologiyalarning, ayniqsa axborot-kommunikatsiya vositalarining ijtimoiy ongga ta’siri, inson tafakkurini shakllantirishdagi roli yoritilgan. Muallif ijtimoiy ongning sog‘lom shakllanishi uchun ilm-fan, tanqidiy fikrlash va axborot madaniyatining ahamiyatini asoslab beradi. Maqolada klassik falsafiy qarashlar bilan bir qatorda zamonaviy ilmiy manbalar ham tahlil qilinadi.