(untitled) (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Mazkur maqolada o‘qituvchi nutqining ta’lim jarayonidagi o‘rni hamda uning to‘g‘riligini, ravonligini, aniqligi va ta’sirchanligini oshirish yo‘llari yoritilgan. Nutq madaniyati o‘qituvchining kasbiy mahoratining ajralmas qismi ekani ta’kidlanadi. Shuningdek, maqolada grammatik to‘g‘rilik, ifoda aniqligi, mantiqiylik va hissiy ta’sirchanlik kabi jihatlar orqali samarali nutq shakllantirishning ahamiyati ko‘rsatib o‘tiladi. O‘qituvchining nutq madaniyatini rivojlantirish bo‘yicha tavsiyalar ham berilgan. Maqola o‘qituvchilar, talabalar va pedagogika sohasi bilan shug‘ullanuvchilar uchun foydali bo‘lishi mumkin.