(untitled) (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Mazkur maqolada ekologik xavfsizlik sohasida davlat tomonidan shakllanadigan huquqiy munosabatlar, ekologik xavflar va ularni boshqarishning huquqiy mexanizmlari tahlil etiladi. Maqolada davlat-huquqiy institutlarning ,xavfsizlikni ta’minlashdagi roli va ularning samarali ishlashini ta’minlash uchun zarur bo‘lgan huquqiy ta’sir vositalari o‘rganiladi. Bundan tashqari, ekologik xavfsizlikni ta’minlashda xalqaro tajribadan olingan misollar asosida milliy tizimning kuchli va zaif jihatlari, shuningdek, muammolar va ularni hal qilish uchun takliflar keltiriladi. Xalqaro huquqiy tizimga nisbatan o‘zgarishlar va takomillashtirish uchun istiqbollar ko‘rib chiqiladi.