(untitled) (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada sinergetika ilmining yaratilish tarixi, nazariy masalalari, "Sinergetika" atamasi "birlashgan harakat energiyasi" degan ma’noni anglatadi (grek tilidan "sin" - "birlashgan", "birlashtirilgan" va "ergos" - "harakat") ma`nosida qo`llanilishi, tа’lim-tarbiya jarayonida sinergetikani qo`llanilishining ilmiy tahlili, sinergetikaning muhim jihatlari, tа’lim-tarbiyadаgi аhаmiyаti, sinergetik yоndаshuvlаr аsоsidа ta`lim-tarbiyani tаshkil еtishdagi ahamiyati yoritilgan.