(untitled) (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Mazkur maqolada sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining ingliz tili o‘qitish jarayoniga ta’siri, imkoniyatlari va istiqbollari tahlil qilinadi. Unda sun’iy intellekt vositalaridan — xususan, chat-botlar, virtual repetitorlar, ovozli yordamchilar va avtomatlashtirilgan baholash tizimlaridan foydalanish orqali ta’lim jarayonining interaktiv va individual yondashuv asosida takomillashayotgani yoritiladi. Shuningdek, SI yordamida til o‘rgatish samaradorligi, o‘quvchilarning motivatsiyasi va mustaqil o‘rganish ko‘nikmalarining rivojlanishiga ijobiy ta’siri haqida fikr yuritiladi.