(untitled) (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Mazkur maqolada Muhammad Tarag’ay ibn Shohrux Mirzo Ulug’bek Ko’ragoniyning avlodlariga qoldirgan ilmiy-madaniy me’rosi va shu xususda astronomiya to’g’risida yozgan kitoblari, qurdirgan madrasalari, o’z davrining yirik observatoriyasi to’grisida hamda mustaqillikdan so’ng sharq va g’arb olamida uning nomiga qilingan bir qator loyihalar to’g’risida so’z boradi.