(untitled) (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Mazkur maqola umurtqasizlar (invertebratlar)ning qon aylanish tizimi haqida so‘z yuritadi. Umurtqasizlarning qon aylanish tizimi ular turli xil ekologik muhitlarda yashayotganliklari sababli o‘zgacha va xilma-xil tuzilmalar bilan ajralib turadi. Maqolada umurtqasizlar organizmida qon aylanish tizimi, uning turlari, strukturalari, biologik ahamiyati va funksiyalari tahlil qilingan. Shuningdek, umurtqasizlarda qon aylanish tizimining darajasi va o‘ziga xos jihatlari o‘rganilgan.