(untitled) (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Мақолада жаҳон цивилизациясига бебаҳо ҳисса қўшган, ўзларининг ўлмас асарлари билан мусулмон олами тарихи ва илм-маданияти, ахлоқий ривожига кучли таъсир қилган буюк мутафаккирлар асарлари масалалари муҳокама қилинади. Буюк мутафаккирлар ўз асарларида ёш авлодда иймон, виждон, ҳалоллик, поклик, меҳнатсеварлик сингари фазилатларни шакллантириш каби категорик тушунчалар тафсифланади. Шунингдек, буюк мутафаккирлар фикрича, комил инсон сифатлари - билимлилик, ахлоқий поклик, яхши хулқ, маънавий етукликдан иборат эканлиги алоҳида ўрин тутади.