(untitled) (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ijtimoiy normalar jamiyat boshqaruvining ajralmas qismi ekanligi, ijtimoiy normalar shaxs yoki ijtimoiy guruh xulq-atvorini muayyan ijtimoiy muhit bilan uyg’unlashtiruvchi qoidalar majmui ekanligi, deviant xulq-atvor turlariga kiruvchi ichkilikbozlik, giyohvandlik, o’z-o’zini o’ldirish bilan bog’liq ijtimoiy illatlarning har biri yuzaga kelishi va ijtimoiy oqibatlariga ko’ra mohiyatan turli jihatlarga ega ekanligi, xulqiy-og‘ishlarning salbiy oqibatlari va ijtimoiy norma belgilari ko‘rsatib berishga harakat qilingan