(untitled) (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Muammoli ta’lim texnologiyasi – bu o‘quvchilarning fikrlash va ijodkorlik qobiliyatlarini rivojlantirishga qaratilgan, o‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasidagi faollikni oshiradigan ta’lim metodidir. Mazkur maqolada muammoli ta’lim texnologiyasining mohiyati, uning o‘qitishda qo‘llanilishi, shuningdek, turli sohalarda (matematika, adabiyot, fan, tilshunoslik va boshqalar) bu texnologiyaning o‘ziga xos xususiyatlari tahlil qilingan. Tadqiqotda metodologik asoslar, sohalar bo‘yicha o‘qitish uslublari va muammoli ta’limni samarali qo‘llashning asosiy tamoyillari ko‘rib chiqilgan. Maqolada o‘qituvchilar va talabalar uchun muammoli ta’lim texnologiyasidan qanday foydalansa bo‘lishi, uning natijalari va imkoniyatlari tahlil qilinadi.