(untitled) (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada vektorlarning skalyar ko‘paytmasi tushunchasi, uning asosiy xossalari va qo‘llanilish sohalari ko‘rib chiqiladi. Skalyar ko‘paytma yordamida ikki vektor orasidagi burchakni aniqlash, vektorlarning ortogonal (o‘zaro perpendikulyar) ekanligini tekshirish va fizikadagi mexanik muammolarni hal qilish usullari tushuntiriladi. Shuningdek, skalyar ko‘paytmaning analitik ifodasi va uning geometriyadagi hamda algebraik hisob-kitoblardagi ahamiyati yoritiladi. Maqola matematika, fizika va muhandislik sohalarida vektor analiziga qiziquvchilar uchun foydalidir.