QOZOG‘ISTON OLIY TA’LIM TIZIMINING RIVOJLANISHI VA UNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2026)
Ushbu maqolada muallif Qozog‘iston Respublikasining oliy ta’lim tizimi rivojlanishining o‘ziga xos xususiyatlari, uning institutsional tuzilishi, boshqaruv mexanizmlari va modernizatsiya jarayonlari tahlil qilinadi. Maqolada Qozog‘iston oliy ta’lim tizimining mustaqillikdan keyingi davrda amalga oshirilgan islohotlari, xalqaro ta’lim makoniga integratsiyalashuvi hamda ta’lim sifatini oshirishga qaratilgan strategik yo‘nalishlari ilmiy jihatdan yoritilgan.