КОНГЕСТИВ ГЕМОДИНАМИКА АСОСИДА БУЙРАК ДИСФУНКЦИЯСИНИ ЭРТА ПРОГНОЗЛАШ: КАРДИОРЕНАЛ СИНДРОМ ХАВФИНИ СТРАТИФИКАЦИЯ ҚИЛИШ (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2026)
Сурункали юрак етишмовчилиги (СЮЕ)да буйрак дисфункцияси прогнозни кескин ёмонлаштиради. Веноз конгестия ва ўнг бўлимлардаги юклама ренал веноз босимни ошириб, гломеруляр фильтрацияни пасайтиради. Шу сабабли конгестив гемодинамика асосида эрта риск стратификация қилиш клиник жиҳатдан муҳим.