MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNI MAKTABGA TAYYORLASH (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarni maktab ta’limiga tayyorlash jarayonining pedagogik-psixologik asoslari yoritilgan. Bolalarni maktabga tayyorlashda ularning intellektual, jismoniy, ijtimoiy-emotsional va nutqiy rivojlanish darajasini shakllantirishning ahamiyati ochib berilgan. Shuningdek, maktabgacha ta’lim muassasalari, oila va pedagoglarning hamkorligi asosida bolalarda o‘quv faoliyatiga bo‘lgan ijobiy munosabatni rivojlantirish masalalari tahlil qilingan. Maqolada zamonaviy pedagogik yondashuvlar va interfaol metodlardan foydalanish orqali bolalarni maktabga muvaffaqiyatli moslashtirish yo‘llari asoslab berilgan.