QANG‘LI URUG‘INING SHAKILLANISH TARIXI VA AMUDARYO –SIRDARYO ORALIG‘IGA KO‘CHISHLARI (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2026)
Bu maqolada o‘zbek xalqi tarkibidagi eng katta va qadimiy etnik guruhlardan biri bo‘lgan qang‘li urug‘ining o‘rganilishi, qang‘li atamasining kelib chiqishi, qang‘li urug‘ining tarmoqlari, ularning Amudaryo –Sirdaryo oralig‘iga ko‘chishlari bo‘ycha mulohazlar bayon etilgan.