TURKMAN MILLIY MADANIY MARKAZINING QORAQALPOG‘ISTONDA MILLATLARARO TOTUVLIKNI MUSTAHKAMLASHDA O‘RNI VA AHAMIYATI (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2026)
Qoraqalpog‘iston Respublikasi – ko‘p millatli yurt. Bu yerda o‘zbeklar, qozoqlar, qoraqalpoqlar, turkmanlar, ruslar, koreyslar va boshqa millat vakillari ahil va totuv yashab kelmoqda. Ushbu totuvlikni mustahkamlashda milliy madaniy markazlarning o‘rni beqiyos. Xususan, Turkman milliy madaniy markazi Qoraqalpog‘istonda o‘zining faoliyati bilan millatlararo do‘stlik rishtalarini yanada mustahkamlamoqda.