DARSLARDA INTERAKTIV O‘YINLAR TASHKIL QILISH: O‘QUVCHILARNI DARSDAGI FAOLLIGINI OSHIRISH (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2026)
Ushbu maqolada dars jarayonida interaktiv o‘yinlar metodini qo‘llashning nazariy asoslari, pedagogik samaradorligi, turli fanlarda tatbiqi, xalqaro tajriba, statistik ma’lumotlar, amaliy misollar va aniq metodik tavsiyalar yoritiladi. Interaktiv o‘yinlar o‘quvchilarning faolligini oshirish, motivatsiyani kuchaytirish, muammolarni hal qilish qobiliyatlarini rivojlantirish hamda darsni qiziqarli va ijodiy tarzda tashkil etishga xizmat qiluvchi vosita sifatida ko‘rib chiqiladi.