“O‘TGAN KUNLAR” ASARI MISOLIDA LEKSIK-STILISTIK VOSITALARNI TAHLIL QILISH (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2026)
Mazkur maqola o‘zbek milliy adabiyotining asoschilaridan biri bo‘lgan Abdulla Qodiriyning “O‘tgаn kunlar” romanida qo‘llangan leksik-stilistik vositalarni chuqur tahlil qilishga bag‘ishlanadi. Tadqiqotda badiiy matnning til xususiyatlarini ochib berishda muhim o‘rin tutuvchi leksik birliklar tizimli ravishda o‘rganiladi. Xususan, asarda uchraydigan sinonimik qatlam, obrazli ifodalar, metafora va epitetlar, tarixiy va arxaik so‘zlar, shuningdek, xalq og‘zaki nutqiga xos bo‘lgan ibora va frazeologik birliklar tahlil markaziga olinadi.