SURUNKALI YIRINGLI O‘RTA OTITDA IMMUNITET O‘ZGARISHLARINING KLINIK AHAMIYATI (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2026)
Surunkali yiringli o‘rta otit (SYО‘O) bolalar va kattalar orasida keng tarqalgan patologiya bo‘lib, o‘rta quloq bo‘shlig‘ining uzoq davom etuvchi yallig‘lanishi bilan tavsiflanadi. Ushbu kasallikda mahalliy va umumiy immun tizimining holati kasallikning klinik kechishi va davolashga javob berishini aniqlovchi muhim omillardan biridir.