NO STRESS METHODS FOR ASSESSING READING COMPREHENSION (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2025)
Ushbu maqola o‘quvchilarning matn tushunishini baholashda stressni kamaytiruvchi usullarni o‘rganadi. An’anaviy testlar va baholash usullari ko‘pincha o‘quvchilarni asabiylashtiradi va ularning haqiqiy tushunish qobiliyatini aks ettirmaydi. Maqolada informal suhbatlar, o‘quv kundaliklari, loyiha asosida ishlash, rolli o‘yinlar va raqamli platformalardan foydalangan holda baholash metodlari tahlil qilinadi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, stresssiz baholash usullari o‘quvchilarning matnni tushunish qobiliyatini aniqroq ko‘rsatadi, motivatsiyani oshiradi va ijobiy o‘quv muhitini yaratadi.