COMMUNICATION BARRIERS AND EFFECTIVE STRATEGIES TO OVERCOME THEM (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2025)
Ushbu maqolada kommunikatsiya jarayonida yuzaga keladigan to‘siqlar va ularni samarali bartaraf etish strategiyalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda psixologik, lingvistik, madaniy va muhit bilan bog‘liq kommunikatsiya to‘siqlarining mohiyati yoritilgan. Shuningdek, faol tinglash, hissiy ong, madaniyatlararo sezgirlik va aniq ifodalash kabi strategiyalarning muloqot samaradorligini oshirishdagi ahamiyati asoslab berilgan. Maqola ta’lim, kasbiy va shaxsiy muloqot jarayonlarini takomillashtirishga qaratilgan nazariy xulosalarni taqdim etadi