NEW TIPS FOR USING LITERATURE IN THE ESL CLASSROOM (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2025)
Ushbu maqolada ESL (ingliz tili xorijiy til sifatida) darslarida adabiyotdan foydalanishning yangi va samarali usullari yoritilgan. Tadqiqotda adabiy matnlarning til o‘rganish jarayonidagi ahamiyati, ularning o‘quvchilarning motivatsiyasi, kommunikativ kompetensiyasi va tanqidiy fikrlash qobiliyatini rivojlantirishdagi roli tahlil qilingan. Maqolada adabiyotlar tahlili, metodologiya va natijalar bo‘limlari orqali zamonaviy, o‘quvchiga yo‘naltirilgan yondashuvlarning samaradorligi asoslab berilgan. Xulosa qismida esa adabiyotdan to‘g‘ri va innovatsion foydalanish ESL o‘quvchilarining til ko‘nikmalarini har tomonlama rivojlantirishga xizmat qilishi ta’kidlangan.