READING STRONGER, FASTER, BETTER: 5 ACTIVITIES FOR TEACHING READING (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2025)
Ushbu maqola o‘qitishda samarali bo‘lgan beshta faoliyatni tahlil qiladi: yo‘naltirilgan o‘qish, takroriy o‘qish, baland ovoz bilan o‘qish, interaktiv o‘qish mashqlari va o‘qish bilan yozishni birlashtirish. Ushbu strategiyalar o‘quvchilarning o‘qish tezligi, tushunish darajasi, tanqidiy fikrlash va darslarga qiziqishini qanday oshirishini o‘rganadi. Tadqiqot o‘qitishda ko‘p qirrali yondashuvning ahamiyatini ta’kidlaydi va turli usullarni birlashtirish o‘quvchilarning o‘qish ko‘nikmalarini va motivatsiyasini yaxshilashini ko‘rsatadi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, turli tadqiqotlarga asoslangan faoliyatlardan foydalanish o‘quvchilarni kuchli, tez va ishonchli o‘quvchilarga aylantirishga yordam beradi.