EXPLANATION OF THE TERM “INTENSIVE READING” (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2025)
Ushbu maqola intensiv o‘qish tushunchasini o‘rganadi. Intensiv o‘qish – matnni diqqat bilan va tahliliy tarzda tushunishga qaratilgan yondashuvdir. Maqolada intensiv o‘qish ta’riflanadi, uning maqsadlari va foydalari ko‘rib chiqiladi, shu jumladan matnni tushunish, lug‘at boyligini oshirish, grammatika aniqligi va tanqidiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi roli ta’kidlanadi. Adabiyotlar tahlilida intensiv o‘qishga oid ilgari o‘tkazilgan tadqiqotlar yoritiladi, metodologiya qismida esa uning ta’lim jarayonida qo‘llanishi tushuntiriladi. Natijalar intensiv o‘qish orqali matn bilan chuqurroq shug‘ullanish va til ko‘nikmalarini oshirishning samaradorligini ko‘rsatadi. Xulosa qismida intensiv o‘qishning pedagogik ahamiyati va mustaqil, malakali o‘quvchilarni shakllantirishdagi hissasi bayon etiladi.