BARRIERS IN SPEAKING AND STRATEGIES TO OVERCOME THEM (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2025)
Ushbu kurs ishi so‘zlashishdagi to‘siqlar va ularni yengishning samarali strategiyalarini o‘rganadi. Unda ruhiy to‘siqlar, masalan, tashvish va ishonchsizlik, til bilan bog‘liq qiyinchiliklar, jumladan cheklangan lug‘at, grammatik va talaffuz qiyinchiliklari, shuningdek, og‘zaki muloqotga ta’sir qiluvchi atrof-muhit va sotsial-madaniy omillar tahlil qilinadi. Tadqiqot nazariy asoslar, empirik tadqiqotlar va amaliy dars kuzatuvlarini o‘z ichiga olib, so‘zlashish ko‘nikmalarini yaxshilash uchun samarali yondashuvlarni aniqlaydi. Ta’kidlangan strategiyalar orasida ishonchni oshirish mashqlari, lug‘at va grammatika boyitish, talaffuzni takomillashtirish, qo‘llab-quvvatlovchi fikr-mulohazalar va texnologiyadan foydalangan holda o‘qitish mavjud. Natijalar faol ishtirokni rag‘batlantiradigan va og‘zaki muloqotni doimiy ravishda yaxshilash imkonini beruvchi interaktiv va xavfsiz o‘quv muhitini yaratishning ahamiyatini ko‘rsatadi.