BARKAMOL SHAXS TARBIYASINING MAʼNAVIY - MAʼRIFIY ASOSLARI (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2025)
Inson dunyoga kelgan ekan uning barkamol va yetuk shaxs sifatida kamol topishi, hayotda oʻz oʻrnini mustahkamlashi uchun unga berilgan tarbiya va bilimlarning qay yoʻsinda singdirilishi muhim ahamiyat kasb etadi. Maʼlumki, barkamol avlodni tarbiyalash gʻoyasi ham milliy, ham umuminsoniy xarakterga ega boʻlib, u bashariyatni maʼnaviyat va maʼrifatga, ezgulik va yuksaklikka olib boruvchi komillik sari yoʻldir. Shu sababli ham insoniyat paydo boʻlibdiki, tarbiya masalasi kishilar, oilalar, jamoalar, davlatlar oldida muhim muammo boʻlib kelmoqda va ularni koʻp variantli yoʻllar, vositalar bilan turlicha shakllarda, uslublarda amalga oshirilmoqda.