OLIY TA’LIMDA NAZARIYA VA AMALIYOTNI UYG‘UNLASHTIRISH MUAMMOSI (pedagogik tadqiqotlar va zamonaviy yondashuvlar asosida). (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2025)
Ushbu maqolada oliy ta’lim tizimida nazariya va amaliyotning uyg‘unlashuvi muammosi tahlil qilinadi. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, ko‘plab universitetlarda talabalar nazariy bilimlarni egallash bilan cheklanib qoladi, amaliy ko‘nikmalar esa yetarlicha shakllantirilmaydi. Maqolada oliy ta’lim muassasalaridagi pedagogik yondashuvlar, zamonaviy raqamli texnologiyalar va innovatsion metodlar asosida yechimlar taklif etiladi.