RIVOJLANGAN MAMLAKATLAR BANK TIZIMI AMALIYOTLARINI O‘ZBEKISTON BANK SEKTORIGA TATBIQ ETISHNING SAMARALI MEXANIZMLARI (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2025)
Ushbu maqolada moliyaviy tizim barqarorligini baholashda keng qo‘llaniladigan Z-baho (Z-score) metodikasining nazariy va amaliy ahamiyati yoritilgan. Z-baho ko‘rsatkichining asosiy iqtisodiy mazmuni, uning tarkibiy elementlari hamda bankrotlik xavfini oldindan aniqlashdagi o‘rni izohlanadi. Tadqiqotda rivojlangan davlatlar (G-7 mamlakatlari), BRICS davlatlari va Markaziy Osiyo mamlakatlari bank tizimlarining Z-baho ko‘rsatkichlari solishtirilib, moliyaviy barqarorlik darajasidagi farqlar tahlil qilinadi.