BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA EKOLOGIK MADANIYATNI TAKOMILLASHTIRISH IMKONIYATLARI (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida ekologik madaniyatni takomillashtirishning pedagogik va metodik imkoniyatlari yoritilgan. Hozirgi kunda ekologik muammolarning keskinlashuvi natijasida ta’lim tizimida ekologik tarbiya va ekologik ongni shakllantirish dolzarb masalaga aylangan. Muallif boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining yosh xususiyatlari asosida ekologik tarbiyaning samaradorligini oshirish yo‘llarini izlaydi. Maqolada o‘yinli metodlar, amaliy mashg‘ulotlar, darsdan tashqari faoliyat hamda innovatsion yondashuvlarning ekologik madaniyatni shakllantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, o‘qituvchilarning ushbu yo‘nalishda foydalanishi mumkin bo‘lgan amaliy tavsiyalar ham keltiriladi.