CLINIC AND COURSE OF ACUTE OTITIS MEDIA IN CHILDREN AGAINST THE BACKGROUND OF TYPE- 1 DIABETES MELLITUS (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2025)
Ушбу изланиш мақсади  қандли диабет  билан зарарланган болаларда ўткир ўрта отитнинг клиникаси ва кечишини ўрганишдан иборат. Кўриниб турибдики, қандли диабет 1-тип  фонида ўткир ўрта отит 14 ёшгача булган  60 та болаларда кузатилаяпти. Шулардан 32 таси ўғил болаларни, 28 таси қиз болаларни ташкил этаяпти