ТАЖРИБАВИЙ БОШ МИЯДА ҚОН АЙЛАНИШИНИ ЎТКИР БУЗИЛИШИДАН КЕЙИНГИ 7-СУТКАДА ЖИГАРДАГИ МОРФОЛОГИК ЎЗГАРИШЛАРИНИ БАҲОЛАШ (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2025)
: Тадқиқот гуруҳида экспериментал каламушларда  чақирилган ишемик инсультда  каламушлар жигарида 7-суткада қуйидаги морфологик ўзгаришлар аниқланди. Даволанмаган гурухда, 7-суткада синусоидларни кескин кенгайиши ва гемокапиллярларни кескин тўлақонлиги, перилобуляр, перипор-тал, ва марказий веналарда массив тўлақонлик, аксарият гепатоцитларда оқсилли дистрофиянинг юзага келиши, гепатоцитлар цитоплазмасида тўрсимон оч эозинофил бўлган ўчоқларни бўлиши ва ядроларида кариопик-ноз, кариорексис, кариолизис, Диссе бўшлиқларида турли даражадаги кенгайишлар, лимфоцитлар инфильтрациясини перипортал, перилобуляр ва кам миқдорда центролобуляр сохалар синусоидлар периметрида инфиль-трацияланган ўчоқларни бўлиши билан намоён бўлди