OMON MATJON SHE’RIYATIDA AN’ANA VA YANGILIK (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2025)
Mazkur maqolada XX asr oxiri – XXI asr boshlarida o‘zbek sheʼriyatining yorqin vakillaridan biri Omon Matjon ijodiga xos bo‘lgan an’anaviylik va yangilik uyg‘unligi tahlil etiladi. Shoirning badiiy-estetik qarashlari, milliy ruhga sodiqligi bilan bir qatorda zamonaviy obrazlar va poetik mushohadalarni muvaffaqiyatli uyg‘unlashtira olgani ilmiy asosda ko‘rsatib beriladi. Unda Omon Matjonning she’riy uslubi, folklor va mumtoz adabiyot an’analaridan ilhom olgan holda yangicha poetik olam yaratgani, zamonaviy o‘zbek she’riyatida yangi bir badiiy bosqichga asos solgani ilmiy-nazariy yondashuv asosida yoritiladi.