BOLALARDA RESPIRATOR INFEKSIYALAR: OLDINI OLISH VA ZAMONAVIY DAVOLASH USULLARI (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2025)
Mazkur maqolada bolalarda uchraydigan respirator infeksiyalarning keng tarqalgan turlari, ularning sabablari, klinik belgilari hamda zamonaviy diagnostika va davolash usullari tahlil qilinadi. Bolalar organizmining immunologik xususiyatlari sababli, respirator kasalliklar ayniqsa erta yoshda tez-tez uchrab turadi. Shu boisdan, infektsiyalarni erta aniqlash, samarali davolash va profilaktika choralari ko‘rish muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada, shuningdek, antibiotiklardan oqilona foydalanish, simptomatik terapiya, muqobil davolash usullari va emlash orqali oldini olish masalalariga ham e’tibor qaratilgan. Tadqiqot natijalari tibbiyot amaliyotida bolalar sog‘lig‘ini saqlashda foydali bo‘lishi mumkin.