MENTORLIK VA USTOZ-SHOGIRD TIZIMINING LIDERLIK SHAKLLANISHIDAGI AHAMIYATI. TAJRIBA ALMASHINUVI, IJTIMOIY O‘RNAKLAR (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2025)
Mazkur maqolada zamonaviy jamiyatda liderlik sifatlarini shakllantirishda mentorlik va ustoz-shogird tizimining tutgan o‘rni tahlil qilinadi. Tadqiqotda ustoz-shogird an’anasi orqali bilim, ko‘nikma va qadriyatlar avloddan-avlodga o‘tishi jarayoni, shuningdek, bu munosabatlarning yosh rahbarlar va bo‘lajak liderlar ongida ijtimoiy mas’uliyat, kasbiy madaniyat hamda tashabbuskorlik kabi jihatlarni shakllantirishdagi roli yoritiladi.