TALABALARDA IJTIMOIY-SHAXSIY KOMPETENTLIKNI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK SHART-SHAROITLARI (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2025)
Bugungi globallashuv jarayonlari, raqobatbardosh kadrlar tayyorlashdagi talablarning ortib borishi, ta’lim sohasidagi islohotlar – bularning barchasi zamonaviy o‘quvchilarning nafaqat nazariy bilimga ega bo‘lishini, balki ijtimoiy va shaxsiy jihatdan yetuk, mustaqil fikrlovchi, faol fuqarolar sifatida shakllanishini talab qilmoqda. Ayniqsa, oliy ta’lim tizimida tahsil olayotgan talabalar uchun ijtimoiy-shaxsiy kompetentliklarning shakllanishi – ularning jamiyatda o‘z o‘rnini topishida, kasbiy muvaffaqiyatga erishishida, fuqarolik pozitsiyasini aniq belgilab olishida muhim ahamiyat kasb etadi.