O’ZBEKISTONDA SOLIQ YUKI VA UNING KICHIK BIZNES RIVOJIGA TA’SIRI. (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2025)
Maqolada soliq yuki tushunchasi, uni hisoblash usullari, O‘zbekistonda soliq yuki va ularning kichik biznes faoliyatiga ta’siri o‘rganiladi. Soliq yuki o‘rtacha va chegara soliq stavkalari yordamida tahlil qilinadi. Maqolada soliq yukining kichik biznesning moliyaviy barqarorligi, investitsiya jarayonlari va faoliyat samaradorligiga bevosita ta’siri yoritiladi.