AKSIOLOGIK BIRLIKLARNING INGLIZ VA O‘ZBEK NUTQIDAGI IFODALANISHI VA ULARNING MULOQOTDAGI O‘RNI (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2025)
Ushbu maqolada aytilishicha aksiologik birliklar – bu til orqali ifoda etiladigan qadriyatlar majmui bo‘lib, ular jamiyatdagi axloqiy, estetik, diniy va ijtimoiy tushunchalarni aks ettiradi. Har bir tilda bu birliklar xalqning tarixiy tajribasi, urf-odatlari, diniy e’tiqodi va ijtimoiy tuzilmasiga asoslanadi. Ingliz va o‘zbek tillari bu borada o‘ziga xos aksiologik tizimlarga ega bo‘lib, ularning muloqotda tutgan o‘rni madaniyatlararo farqlarni chuqurroq tushunishga xizmat qiladi.