ГЛОМЕРУЛОНЕФРИТ КАСАЛЛИГИДА КЛИНИК ЛАБОРАТОРИЯ ТАҲЛИЛЛАРНИНГ ЎРНИ ВА САМАРАДОРЛИГИ (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2025)
Гломерулонефрит (ГН) буйрак касалликлари ичида энг кўп учрайдиган ва жиддий касаллик ҳисобланади. У ўз вақтида аниқланмаса ва тўғри даволанмаса, сурункали буйрак етишмовчилигига (СБЕ) олиб келиши мумкин. ГН диагностикасида клиник лаборатория таҳлиллари муҳим ўрин тутади. Улар касалликнинг эрта босқичларида уни аниқлаш, кечишини баҳолаш ва даволаш самарадорлигини кузатиш имконини беради