BOLALARDA GLOMERULONEFRIT KASALLIGINI DAVOLASH (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2025)
Glomerulonefrit – bolalar orasida keng tarqalgan buyrak kasalliklaridan biri bo‘lib, glomerulalarning immun yoki infeksion ta’sirlarga javoban yallig‘lanishi bilan kechadi. Ushbu kasallikning rivojlanishida genetik, autoimmun va tashqi omillar muhim rol o‘ynaydi. Tezisda glomerulonefritning etiologiyasi, patogenezi, klinik turlari, tashxislash usullari va zamonaviy davolash yondashuvlari batafsil yoritiladi. Davolashning innovatsion usullari, jumladan, immunosupressiv terapiya, kortikosteroidlar, ACE-ingibitorlar va gemodializ usullarining samaradorligi tahlil qilinadi.