ЭНЦЕФАЛОПАТИЯЛАР: ТАШХИС, САБАБЛАР ВА ДАВОЛАШ ЙЎЛЛАРИ (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2025)
Энцефалопатиялар — марказий нерв тизимига шикаст етказувчи патологиялар бўлиб, уларнинг келиб чиқиши турли омиллар билан боғлиқ: токсик таъсирлар, метаболик бузилишлар, инфекция ёки ишемик жараёнлар. Бу касаллик инсон ҳаёти сифатига салбий таъсир кўрсатиб, унинг барвақт ташхисланиши ва даволаши муҳим аҳамият касб этади.