O'QUVCHILAR JAMOASI - PEDAGOGIK JARAYONNING ASOSIY SHAKLI (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2025)
Mazkur maqola o‘quvchilar jamoasining pedagogik jarayondagi o‘rni va ahamiyatiga bag‘ishlangan. Unda o‘quvchilar jamoasining mohiyati, ta’limiy, tarbiyaviy, ijtimoiy va psixologik ahamiyati, shuningdek, uni shakllantirish va rivojlantirish yo‘llari ko‘rib chiqilgan. Maqolada o‘quvchilar jamoasini rivojlantirishda yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan muammolar va ularning yechimlari tahlil etilgan. Shuningdek, kelajak avlodni shakllantirishda o‘quvchilar jamoasining roli ham yoritib berilgan. Maqola pedagoglar, ota-onalar va ta’lim sohasidagi barcha mutaxassislar uchun foydali bo‘lishi mumkin. Maqola o‘quvchilar jamoasining ta’limtarbiya jarayonidagi muhim o‘rnini ochib beradi. Unda jamoaning mohiyati, ahamiyati, uni shakllantirish usullari, yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan muammolar va ularning yechimlari tahlil qilinadi. Kelajak avlodni shakllantirishda o‘quvchilar jamoasining roli alohida ta’kidlanadi.