INKLYUZIV TA`LIM MODELLARI (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2025)
: Mazkur maqolada inklyuziv ta'limning mazmuni, ahamiyati va asosiy modellari tahlil qilingan. Inklyuziv ta'lim barcha o‘quvchilarning imkoniyatlari va ehtiyojlarini inobatga olgan holda, teng imkoniyatli ta'lim tizimini yaratishni nazarda tutadi. Maqolada inklyuziv ta'limning tarixiy rivojlanishi, global tajribalari, uning ijtimoiy-psixologik foydalari va o‘qituvchilarni tayyorlashdagi dolzarb masalalar yoritilgan. Shuningdek, inklyuziv ta'limni joriy etishda uchraydigan muammolar va ularni hal qilish yo‘llari ko‘rib chiqilgan. Muallif ushbu modelning nafaqat ta'lim tizimi, balki jamiyat rivoji uchun muhim ekanligini ta'kidlaydi va uning kelajak uchun o‘rni haqida fikr yuritadi. Maqola ta'lim sohasi mutaxassislari, pedagoglar hamda jamiyatda inklyuzivlikni rivojlantirishga qiziquvchi har bir kishi uchun mo‘ljallangan.