IJTIMOIY PSIXOLOGIYA: INSONLARNING JAMIYATDAGI O‘ZARO TA'SIRI, XATTI-HARAKATLARI VA GURUH DINAMIKASINI TAHLIL QILUVCHI ILMIY SOHA SIFATIDA (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2025)
Ijtimoiy psixologiya odamlarning bir-biriga ta’sirini, jamiyatdagi o‘zaro munosabatlar jarayonlarini va ijtimoiy muhit inson fikri, hissiyotlari va xatti-harakatlariga qanday ta’sir qilishini o‘rganadi. Ushbu soha individual xulq-atvor va guruh dinamikasi o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlikni tahlil qiladi. Ijtimoiy idrok, konformizm, stereotiplar, nizolar va ularni hal qilish kabi mavzular uning markaziy yo‘nalishlaridan biridir. Ijtimoiy psixologiya insonlarning atrofdagi hodisalarni tushunishi va ularga moslashishini aniqlab, shaxslararo munosabatlar samaradorligini oshirishda muhim rol o‘ynaydi.