RUH QO’SHILGAN KOMPOZITSION MATERIALLAR VA ULARNING FIZIK KIMYOVIY XOSSALARI (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2024)
Kompozision materiallar zamonaviy kimyoning muhim yo‘nalishlaridan biri bo‘lib, ularning tarkibiga har xil kimyoviy elementlar va birikmalar qo‘shish orqali yangi va samarali xossalarga erishiladi. Ruh asosidagi qo‘shimchalar moddalarga yuqori antibakterial, mexanik barqarorlik va korroziyaga chidamlilik xususiyatlarini berishi bilan ajralib turadi. Ushbu maqolada ruh qo‘shilgan kompozision materiallarning tarkibi, fizik-kimyoviy xususiyatlari va qo‘llanilish sohalari tahlil qilinadi.